Till toppen

Nyheter

Skärgårdsredarnas årsmöte beslutade om fokusområden 2019

Vid årsmötet i Luleå den 14 mars beslutade medlemmarna att föreningen under 2019 ska fokusera på följande områden: Skattenedsättning på land-el för fartyg m bruttodräktighet <400, Finansiering av fartyg 12-24 meter, Miljöfrågor, Nya medlemmar och fartygskategorier samt Besöksnäringsfrågor.
Läs mer

Pressmeddelande: Sjöfarten överlämnar Färdplan för fossilfri konkurrenskraft

Idag överlämnas ”Sjöfartsnäringens färdplan för fossilfri konkurrenskraft” till miljöminister Isabella Lövin (MP), näringsminister Ibrahim Baylan (S) samt partiledaren Annie Lööf (C). Färdplanen är framtagen av Svensk Sjöfart, Skärgårdsredarna och Sveriges Hamnar.
Läs mer

Kvällsseminarium på temat Omsorgsplikt i avtal om shipmanagement

Det 28 mars 2019 arrangerar Sjörättsinstitutet ett kvällsseminarium på temat Omsorgsplikt i avtal om shipmanagement.
Läs mer

Välkommen till workshop den 19 mars och bli en del av en sjöfartssektor med en arbetsmiljö i världsklass

Den 19 mars på Sjöhistoriska museet i Stockholm arrangeras nästkommande öppna workshop i arbetet med att förebygga kränkande särbehandling och trakasserier!
Läs mer

Årsmöte i Luleå 14 mars!

Välkomna till ett kylslaget men värmande årsmöte i Luleå 14 mars! Det kommer finnas möjlighet till studiebesök på isbrytare, isvaksbad, skridskoåkning m.m. Anmälan görs som vanligt via hemsidan senast 8 februari. Anmälan är bindande.
Läs mer

Vågrätt nyhetsbrev nr. 1

Vågrätt är ett branschövergripande samarbete inom sjöfartsbranschen som syftar till att tydliggöra att sjöfartsbranschen är en bransch för alla.
Läs mer

Dags att anmäla sig till Transportstyrelsens sjöfartsseminarium 2019

Den 6-7 februari 2019 arrangeras Transportstyrelsens årliga sjöfartsseminarium med fokus på branschens förutsättningar.
Läs mer

Årets Skärgårdsrederi 2019

Dags att nominera!
Läs mer

Leverantörsmässa 3 oktober 2019

Den 3 oktober 2019 arrangerar Skärgårdsredarna leverantörsmässan för fjärde gången. Boka in i almanackan redan nu!
Läs mer

Ännu fler goda nyheter från vår nya försäkringsgivare Gard!

Du vet väl att vi till årets förnyelse lyckades sänka premierna med motsvarande 15 % på Kasko och 10 % på P&I? Och att vi även sänkte självriskerna rejält för båda dessa försäkringar!
Läs mer

Nytt fartyg döpt i Stockholm

Den 8 november var det dopceremonin på Strömkajen i Stockholm för Waxholmsbolagets helt nya fartyg, Yxlan. Båten sätts i trafik den 10 december och kommer att köras av Blidösundsbolaget i Stockholms norra skärgård på uppdrag av Waxholmsbolaget.
Läs mer

Kulturbåtar säljs på auktion

I somras gick Göteborgsföretaget Kulturbåtarna AB i konkurs efter ett par expansiva men ekonomiskt tunga år.
Läs mer

Skärgårdsredarnas jubileumsmöte

Skärgårdsredarna firar 30-årsjubileum 2018. Det firades ordentligt av medlemmarna vid höstmötet 10-11 oktober i Tällberg där föreningen en gång bildades.
Läs mer

Skärgårdsredarnas jubileumsbok

Föreningen Skärgårdsredarna, tidigare kallad SWEREF, firar 30 år 2018. I samband med detta ger vi ut en jubileumsbok som berättar historien i ord och bild i sammandrag.
Läs mer

Nytt samarbete mellan Skärgårdsredarna och Max Matthiesen

Max Matthiessen erbjuder marknadens främsta produkter och tjänster från ett stort antal försäkringsbolag och finansiella institut och erbjuder bl.a. försäkringsalternativ som gruppförsäkring, försäkringsskydd vid sjukdom m.m. För mer information kontakta: Stefan Bender Finansiell rådgivare 070-887 60 29 Stefan.bender@maxm.se
Läs mer

Skärgårdsredarnas nya försäkringslösning.

Ytterligare förbättrade försäkringar, lägre premier och självrisker med samma förmånliga villkor som tidigare. Kontakta Willis för frågor och offert; Tel: 08 - 463 89 78 E-post: skargardsredarna@willis.com
Läs mer

Skärgårdsredarnas jubileumsmöte

Skärgårdsredarna fyller 30 år 2018. Det ska firas vid höstmötet i Tällberg där föreningen en gång bildades.
Läs mer

Laponia Rederi på Maritima mötesplatsen i Almedalen

Kan maritim besöksnäring blomma även på vintern? Klicka på länken nedan för att se när Ulrika Kommes från Laponia Rederi medverkar vid Maritima mötesplatsen under Almedalsveckan. Längre ned finns även länk till ett bildspel från veckan på Maritima Mötesplatsen samt en intervju med Ulrika.
Läs mer

Maritima Mötesplatsen under Almedalsveckan

Välkommen till Maritima Mötesplatsen under Almedalsveckan.
Läs mer

Tävla

Sugen på att prata sjöfart? Den 2 – 5 juli 2018 arrangeras den Maritima Mötesplatsen med seminarier och maritimt mingel i Gotlandsbolagets trädgård på Hamngatan 1 i Visby. Fram till dess har du chansen att briljera med dina sjöfartskunskaper här. Kan du rederiernas skortstensmärken? Hur många rätt får du? Lycka till!
Läs mer