Till toppen

Nyheter

Anmälan digitalt höstmöte 7 oktober kl. 13-15

Nu går det att anmäla sig till det digitala höstmötet 7 oktober kl. 13-15. Klicka på anmälan höstmöte.
Läs mer

Digital Sjöfartsmässa

Svenskt Marintekniskt Forum (SMTF) och Skärgårdsredarna bjuder in till en digital sjöfartsmässa 9/9 2020!
Läs mer

Information om Sjöfart och Corona/Covid-19

Här kan du hitta information angående Sjöfart och Corona/Covid-19
Läs mer

Sjöfarten antar gemensam branschstandard för säkert resande

Den 13 juni upphävs regeringens restriktioner för inrikes resande och det blir därmed möjligt att återigen resa inom landet. För att möta efterfrågan på ett säkert sätt har den svenska färjesjöfarten enats om en rad gemensamma säkerhetsrutiner som möjliggör ett säkert resande i såväl Sverige som dess närområde.
Läs mer

SMTF möter Peter Hartzell, VD Swede Ship Sublift

Välkommen på 30 minuters webinarium med Peter Hartzell, VD Swede Ship Sublift, på temat "Utmaningarna med försäljning, tillverkning och leverans under den pågående pandemin. " Onsdag 27 maj kl 09:00-09:30.
Läs mer

Webbinarium med Anders Werner

Missade du webbinariet SMTF möter Anders Werner om "utmaningar i omställning till fossilfri drift" kan du se webbinariet här.
Läs mer

Nytt samarbete ska underlätta passagerartrafikens klimatomställning

Med siktet inställt på en framtidssäkrad bransch och ökad hållbarhet inleds nu ett långsiktigt samarbete mellan branschföreningen Skärgårdsredarna och Vattenbussen AB. Syftet är att etablera en nationell arena med fokus på hållbar sjöburen persontrafik i svensk inre fart.
Läs mer

Webbinarium: Utmaningar i omställning till fossilfri drift

Onsdag 13 maj kl 9 - 9:30 - Välkommen på 30 minuters webinarium med Skärgårdsredarnas VD Anders Werner, på temat "Utmaningar i omställning till fossilfri drift"
Läs mer

Vinnaren av Årets Skärgårdsrederi 2020!

Limöbåten Rederi AB, med fartyget M/S Drottning Silvia, har av branschorganisationen Skärgårdsredarna utsetts till årets Skärgårdsrederi 2020.
Läs mer

Skärgårdsredarnas nya styrelse 2020/2021

Vid Skärgårdsredarnas årsmöte 2020 valdes Ulrika Kommes in som ny ledamot i styrelsen. Ordförande är fortsatt Bertil Pevantus och vice ordförande Anders Åman. Det valdes även två nya suppleanter, Linus Olsson och Fredrik Robbertte.
Läs mer

Hur hanterar och förebygger du som arbetsgivare sexuella trakasserier och kränkande särbehandling?

Lär dig mer om detta på Skärgårdsredarnas seminarium onsdag 11 mars 13:00 – 16:00 i Stockholm. Eftermiddagen varvas med föreläsningar och case. Vi går igenom lagstiftningen, arbetsgivarens ansvar, bakomliggande organisatoriska faktorer, innehåll i policy och rutiner, hur förebygga och samtidigt bli en attraktivare arbetsgivare.
Läs mer

Seminarium 11 mars i Stockholm kl 13-16

Hur hantera och förebygga sexuella trakasserier och kränkande särbehandling? Eftermiddagen varvas med föreläsningar och case. Vi går igenom lagstiftningen, arbetsgivarens ansvar, bakomliggande organisatoriska faktorer, innehåll i policy och rutiner, hur förebygga och samtidigt bli en attraktivare arbetsgivare.
Läs mer

Dags att anmäla sig till årsmötet 11-12 mars!

Välkomna till ett välfyllt och intressant årsmöte i Stockholm och Södertälje 11-12 mars!
Läs mer

Frukostmöte hos Emerson i Mölnlycke

Välkommen på ett frukostmöte i Celeste-programmet, där vi besöker Emerson i Mölnlycke och får höra om företaget. Vi får även en djupare presentation av produkter för nivåmätning i tankar med hjälp av radar samt en rundvandring i fabriken. Plats: Emerson Automation Solutions, Layoutvägen 1 i Mölnlycke När: 19 februari (begränsat antal platser). Klockan 08:00 – 10:30
Läs mer

Nominera Årets Skärgårdsrederi 2020!

Känner du till något rederi som uppfyller ett eller flera av kriterierna; affärsmässig utveckling och framgång, innovationsrikedom, miljötänkande och socialt ansvar? Kanske är det ditt eget rederi? Skicka ditt förslag med motivering till info@skargardsredarna.se senast den 1 februari 2020.
Läs mer

Anders Werner blir Skärgårdsredarnas nya VD

Anders Werner tillträder som ny vd för Skärgårdsredarna den 1 februari 2020. Hans bana till sjöss började i skärgårdstrafiken och på meritlistan har han bland annat 16 år som vd för Färjerederiet och 5 år som operativ chef i Gotlandstrafiken.
Läs mer

Skärgårdsredarnas leverantörsmässa

3 oktober kl. 9-17 i Eriksbergshallen. Se utställarlistan här.
Läs mer

Vågrätt Workshop

Varmt välkomna till vågrätt-arbetets fjärde öppna workshop för branschen. Temat för workshopen är att utreda och ta hand om händelser som inträffar. Datum: 4 oktober i Göteborg
Läs mer

Anmälan till höstmötet och leverantörsmässan

Vi hälsar alla medlemmar välkomna till Höstmötet den 2 oktober 2019 och till Skärgårdsredarnas Leverantörsmässa den 3 oktober i Eriksbergshallen, Göteborg.
Läs mer

Sjöfartskonvojen

Välkommen ombord på Atle! För att fler ska få kännedom om sjöfartens yrken, utbildningar och karriärvägar kommer en sjöfartskonvoj med isbrytaren Atle i täten att besöka hamnar runtom i Sverige den 24 juni till den 18 juli.
Läs mer