Till toppen

Nyheter

Skärgårdsredarnas leverantörsmässa 2017

Lyssna till Speakers Corner
Läs mer

Skärgårdsredarnas leverantörsmässa 2017

Välkommen till Skärgårdsredarnas leverantörsmässa 2017.
Läs mer

Maritim Mötesplats 2017

Den Maritima Mötesplatsen i Visby under Almedalsveckan var välbesökt och uppskattad. Tre ministrar talade och ett flertal riksdagsledamöter, kommunpolitiker och regionalpolitiker fanns också på plats för att diskutera med branschintressenter m fl. Anders Werner från Färjerederiet och Bertil Pevantus, Styrsöbolaget visade på konkreta möjligheter att flytta persontransporter från väg till vatten.
Läs mer

Stiftelsen Sveriges Sjömanshus och Sjöfartsverket satsar på modernisering av sjösäkerhetsutbildning

Skärgårdsredarna planerar att modernisera utbildningsmaterialet för grundläggande säkerhetsutbildning för personal ombord på fartyg under 500 bto i inre fart. Tack vare finansieringshjälp från Stiftelsen Sveriges Sjömanshus och Sjöfartsverket kan nu detta bli verklighet.
Läs mer

Ett historiskt beslut för den nationella yrkestrafiken.

Trafikutskottets betänkanden 60 Bet. 2016/17:TU15 Ett förändrat tillsynssystem för nationella fartyg.
Läs mer

Årets Skärgårdsrederi 2017

Årets Skärgårdsrederi 2017 blev Skärgårdslinjen med m/s Trubaduren
Läs mer

Almedalsveckan 2017 - Maritim Mötesplats i Visby

Den 3 – 6 juli 2017 arrangeras den Maritima Mötesplatsen med seminarier och maritima mingel i Gotlandsbolagets trädgård på Hamngatan 1 i Visby.
Läs mer

Förenklat regelverk för nationella fartyg

Regeringen beslutade idag om en proposition, Ett förändrat tillsynssystem för nationella fartyg, som innebär en förenkling för nationella fartyg genom ett moderniserat och utvecklat regelsystem.
Läs mer

Årsmöte 2017

Alla medlemmar hälsas välkomna till årsmöte kl 9.00 den 16 mars på Sjöhistoriska Museet i Stockholm. Vid eftermiddagens årsmöteskonferens utlovas intressanta frågor och diskussioner.
Läs mer

Årets Skärgårdsrederi 2017

Årets Skärgårdsrederi är nu utsett. Vinnaren koras vid Skärgårdsredarnas årsmötesmiddag på Vasamuseet.
Läs mer

Skärgårdsredarnas leverantörsmässa 2017

Boka in 4-5 oktober i Göteborg för höstmöte och leverantörsmässan 2017!
Läs mer

God Jul 2016

Istället för julklapp
Läs mer

Årets Skärgårdsrederi

Nominera till Årets Skärgårdsrederi 2017
Läs mer

We love Hjo

Ett 80-tal deltagare kom till höstmötet i Hjo. En vacker stad vid Vätterns strand som imponerade på många. Intressant information om bottenfärger, nya regelverk mm varvades med Workshop om föreningens medlemsbas 2018-2015 och besök vid fästningen i Karlsborg. Även ett besök ombord på Ångaren Trafik som låg i hamnen nedanför hotellet hanns med.
Läs mer

Kom till höstmötet!

Den 5-7 oktober träffas vi i Hjo för intressanta möten med ett spännande program som inkluderar både trästaden Hjo och fästningen i Karlsborg.
Läs mer

Världssjöfartens Dag 2016

Årets Världssjöfartens Dag att uppmärksammas torsdagen den 29 september kl 15.00-17.00 på Östsvenska Handelskammaren i Norrköping. Temat är Sjöfartens roll för den globala handeln. Eftermiddagen avslutas med mingel.
Läs mer

FOTOTÄVLING!

SkärgårdsRedaren bjuder in till fototävling med chans att vinna fina priser! Skicka in dina bästa bilder från skärgårdstrafik eller kollektivtrafik på vatten. Senast den 18 november behöver vi ditt bidrag till: leena@skargardsredarna.se Vinnarna utses 18 november 2016 och juryn består av redaktör Leena Tegevi och Elisa Onkamo på Reklamateljén. Maila bidragen till leena@skargardsredarna senast den 18 nov 2016.
Läs mer

Maritim Mötesplats 2016

De maritima näringarna samlades under Almedalsveckan i Visby på den Maritima Mötesplatsen i Gotlandsbolagets trädgård. Skärgårdsredarna var medarrangör vid fem lunchseminarier och ett kvällsmingel.
Läs mer

Skärgårdsstrejken slut – Almega och Sjöbefälen enas om nytt avtal

Till slut accepterade både arbetsgivare och fack medlarnas slutliga hemställan i skärgårdskonflikten.
Läs mer

Strejk i skärgårdstrafiken

På grund av strejk i sjötrafiken blir det glesare färjetrafik i Stockholms och Göteborgs skärgårdar från och med midnatt natten den 12 april.
Läs mer